Моленстийн: Сгрешихме, оставяйки Скоулс, Тевес и Бербатов на пейката


Н. Гавазов

Моленстийн: Сгрешихме, оставяйки Скоулс, Тевес и Бербатов на пейката

Бившият помощник на Сър Алекс Фъргюсън сподели мнението си за загубената титла във Висшата лига на Англия и за финала на Шампионска лига 2009 година. Според Рене Моленстийн, отсъствието на Пол Скоулс е струвало на "червените дяволи" победата в двата турнира, а на Карлос Тевес и Димитър Бербатов в най-престижното клубно състезание на Стария континент. 

"Първенството го загубихме в мача Уигън. Сър Алекс реши, че Пол Скоулс, наш ключов играч и футболист, способен да промени ритъма на играта, не е готов да играе по два мача на седмица. Пол много ни липсваше. Не можехме да вкараме, а в края на срещата трябваше да получим дузпа, но Фил Дауд не я даде. В последния кръг Манчестър Сити правеше равен с КПР. Сър Алекс ме удари по рамото и каза: "Сега сме шампиони". Слизайки в помещението под трибуните, аз се срещнах с нашите оператори, които ни казаха, че Сити са вкарали", заяво Моленстийн

"През 2009 година имахме достатъчно силен отбор, за да се справим с Барселона. Сега помня, че избрахме неправилен състав, оставяйки Скоулс, Тевес и Бербатов на пейката. Тези трима мощни и опитни играчи можеха да дадат увереност на останалите футболисти, които играха под възможностите си", спомня си холандецът.

 

  Сподели
24