Иванович може да пропусне финала за Купата на Лигата


Н. Гавазов

Иванович може да пропусне финала за Купата на Лигата

Футболната асоциация на Англия (ФА) готви свое решение по повод на инцидента в края на вчерашния мач от Висшата лига между Челси и Евертън. Малко преди гола на Вилиан в 89-та минута, който и реши съдбата на мача на "Стамфорд Бридж", между играчите на двата тима избухна масова караница. В плен на емоциите, защитникът на "сините" Бранислав Иванович с лакът хвана Джеймс Макарти за гърлото, а след това се опита да ухапе полузащитника на "карамелите".

В момента чиновниците от ФА очакват доклада на главния съдия в мача, след което ще вземат решение, дали да бъдат повдигани обвинения срещу Иванович. Ако това се случи, Бранислав ще получи наказание от три мача.

Обикновено отчетът на арбитрите се изготвя в рамките на два дни, което предполага, че ФА ще обяви решението си за Иванович в събота. Дисквалификацията, ако има такава, ще лиши защитникът от участие във финала за Купата на Лигата с Тотнъм.

Мениджърът на "сините" на пресконференция след мача даде ясно да се разбере какво е отношението му към случилото се, заплашвайки журналистите с поредния бойкот.

"Обезпокоен съм от своята реакция, поради това още един въпрос и аз си тръгвам. Вие няма да се радвате на това. Още един въпрос за тази история и ще ми се наложи да си тръгна", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
119