Азар подписа нов договор с Челси


Н. Гавазов

Азар подписа нов договор с Челси

Полузащитникът на Челси Еден Азар сложи край на слуховете за своето бъдеще, подписвайки нов договор за пет и половина години. Сегашният сезон уверено може да бъде определен като най-добър в кариерата на Еден, който проведе 36 мача във всички съревнования и вкара 13 гола. Азар помага на "сините" да бъдат лидери във Висшата лига с разлика от седем токи от най-близкия си преследвач.

Новият договор с 24-годишният играч от националния отбор на Белгия е до юни 2020 година. Таи сделка прави Азар най-заплатеният футболист в състава на Жозе Моуриньо - предполага се, че играчът ще получава около 200 000 паунда на седмица.

"Радвам се, че пописах нов договор с Челси. От момента на моето пристигане тук през 2012 година аз винаги съм се чувствал добре, а клубът ме е подкрепял. Мениджърите ми помогнаха да се подобря, феновете се отнасят великолепно с мен, аз имам прекрасно разбирателство със съотборниците си. Винаги се старая да доставям удоволствие на феновете със своя стил на игра и ми е приятно да знам, че те ценят играта работата ми. Надявам се, че ще успеем да им се отплатим за подкрепата със спечелването на множество трофеи, започвайки с Купата на Лигата на "Уембли", след което упорито ще се трудим до края на сезона", заяви Азар.

"Радвам се, че Еден подписа нов договор. Това демонстрира неговата вяра в това, че треньорският щаб и играчите са способни да му помогнат да стане най-добрият футболист в света. Той вече е играч от топ-ниво, постигайки великолепен прогрес.Той е млад и е способен да стане още по-добър", заяви мениджърът Жозе Моуриньо.

Азар играе за Челси от лятото на 2012 година, когато бе закупен от Лил за сумата от 32 милиона паунда. Досега белгиецът записа 147 за "сините" във всички турнири, вкарвайки 43 гола. Миналата година феновете на лондонския клуб признаха Азар за Играч на годината.

 

  Сподели
217