Моуриньо обвини ФА в двойни стандарти


Н. Гавазов

Моуриньо обвини ФА в двойни стандарти

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо рискува да получи дисквалификация от Футболната асоциация на Англия (ФА), обвинявайки организацията в двойни стандарти. По-рано през този сезон Жозе вече бе глобен с 25 000 паунда, след като заяви, че реферите са организирали заговор срещу отбора му. Когато ФА наказа нападателя Диего Коща с три мача за груба игра срещу защитника на Ливърпул Емре Джан, португалецът спря да обува с пресата.

През миналата седмица Моуриньо прекъсна своето мълчание, но още днес търпението на наставника на Челси се изчерпа. Мениджърът на "сините" обвини ФА в двойни стандарти, след като футболните чиновници не предприеха никакви мерки срещу нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси за удара му с лакът в лицето на защитника на Уест Хем Джеймс Томкинс.

"Вероятно аз имам нужда от повече време, за да забравя, защо моят играч бе наказан с три мача. И също така ще ми е необходимо повече време, за да разбера, защо един играч се наказва, а друг не. Същите хора, които наказаха моя футболист, по никакъв начин не наказаха друг футболист този уикенд. Ако това бе някое от моите момчета, аз знам, че щеше да се случи. Спомнете си за миналия сезон, когато наказаха Рамирес (за удар срещу Себастиан Ларсон от Съндърланд), а играч на Манчестър Сити (Яя Туре) не бе наказан за удар по краката на футболист от Норич", заяви Моуриньо.

На въпрос, кого им в предвид Жозе, португалецът направи жест с лакът, намеквайки за избегналия обвинения Ван Перси.

 

  Сподели
94