Ван Гаал: Способни сме да настигнем Сити и Челси


Н. Гавазов

Ван Гаал: Способни сме да настигнем Сити и Челси

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е на мнение, че "червените дяволи" имат шансове да настигнат Челси и Манчестър Сити във Висшата лига на Англия. Към момента Юнайтед се намира на шест точки зад своя съсед от Манчестър и на 13 пункта от лидера Челси. До края на сезона остават само 14 кръга, но холандецът не изключва вероятността отборът да извърши пробив към върха.

"Разбира се, за нашите фенове ще е забележително, ако настигнем Сити. Но нашата цел е да финишираме в топ 4. Другата наша задача е да спечелим Купата на Англия, макар че ще е трудно, защото там има 16 отбора, които искат същото. Класиране в топ 4 също е трудно, защото няколко отбора са по петите ни. Това е много трудно, но ние ще се постараем", заяви Ван Гаал.

"Трудно ще бъде да настигнем Челси, но математически е възможно. Това не е нещо, в което да не вярвам. Ако погледнете последните ни 15 двубоя, ще видите, че загубихме само един и допуснахме само осем гола, а това не е много. Играхме срещу Челси и завършихме наравно, макар че можехме да победим. Също така играхме с Манчестър Сити и с десет човека отстъпихме с 1:0, но в последните минути бяхме по-добри и създавахме повече положения. Всичко е възможно. Трябва да се постараем с всички сили да спечелим всеки един мач. Ние сме способни на това", добави холандецът.

 

  Сподели
90