Кейн донесе обрат за Тотнъм над Арсенал


И. Ангелов

Кейн донесе обрат за Тотнъм над Арсенал

Младият талисман на Тотнъм Хари Кейн още веднъж донесе успех на своя отбор от "Уайт Харт Лейн", когато и днес в среща от поредния двадесет и четвърти кръг шпорите приеха градския съперник Арсенал. Гостите успяха да стигнат до аванс рано след гол на Йозил, но младото острие на домакините донесе два гола във второто полувреме за победата с 2:1.

Още в 11-ата минута Арсенал поведе, когато Уелбек навлезе в наказателното поле, за миг бе спрян от Роуз, но достигна до центриране към втората греда, където Жиру отклони за Йозил, който с добър завършек направи резултата 1:0.

Домакините владееха повече топката и Дани Роус и Бенталеб бяха близо до голове до почивката. В 56-ата минута Кейн върна равенството, като след един корнер удар с глава бе спасен от Оспина, само за да попадне топката в нападателя, който с удар по земя да изравни - 1:1.

Последваха положения пред Ериксен и Жиру и размяна на атаки. В 86-ата минута Кейн обърна резултата, когато засече дълбокото центриране на Бенталеб с глава, надскачайки Косчелни. 

По този начин Тотнъм влиза в топ 4 с 43 точки, една повече от Саутхемптън и Арсенал, и точно колкото има и Манчестър Юнайтед на третата позиция.

  Сподели
149