Уембли може да стане временен дом за Челси и Тотнъм


Н. Гавазов

Уембли може да стане временен дом за Челси и Тотнъм

Стадионът на националния отбор на Англия "Уембли" може да стане временен дом за Челсии Тотнъм, които търсят варианти за преминаване на своите нови стадиони. Градският съвет на района, където се намира "Уембли" допуска провеждането само на 37 големи мероприятия на 90-хилядното спортно съоръжение в рамките на една година. Това включва мачове на националния отбор на Англия, финал и двата полуфинала от Купата на Англия, финал за Купата на Лигата, а също и три мача Националната футболна лига.

Във връзка с този лимит временното пребиваване на някои от отборите от Висшата лига на "Уембли" до този момент се оказва невъзможно, тъй като представителите на елитната английска дивизия провеждат средно около 25 домашни двубоя за сезон.

Сега става известно обаче, че този лимит може да бъде заобиколен, ако бъдат закрити две от нивата на стадиона и по такъв начин капацитетът на трибуните бъде намален до 50 000 зрители - това е повече отколкото събира "Стамфорд Бридж" или "Уайт Харт Лейн".

Градският съвет вече потвърди, че няма намерение да възпрепятства провеждането на допълнителни мачове, ако посещаемостта бъде ограничена на 50 000 зрители. Това означава, че "сините" и "шпорите" имат шансове временно да получат "Уембли" за провеждане на домакинските си двубои.

В момента Челси разработва проект за реконструкция на "Стамфорд Бридж", чиято вместимост след преустройството ще се нарасне до 60 000 зрители. Тотнъм на свой ред планира да издигне нов стадион близо до сегашния.

 

  Сподели
128