Драматичен обрат от Ливърпул срещу Болтън


И. Ангелов

Драматичен обрат от Ливърпул срещу Болтън

Ливърпул ще играе в петия кръг на най-старото футболно състезание в света - ФА Къп, след като днес в среща от преиграването след нулевото равенство с Болтън на "Анфийлд", мърсисайдци победиха с 2:1 на "Макрон Стейдиъм". Това стана след като домакините поведоха, останаха с човек по-малко, и гостите стигнаха до два късни гола току преди края.

В първото полувреме и двата отбора показаха, че ще търсят победата, а много близо до гол бе Стърлинг в 31-ата минута, когато нацели гредата.

В 58-ата минута Шкъртел повали Клоф в наказателното поле и пресилената реакция на нападателя на Болтън стана причината Ейдур Гудьонсен да открие от бялата точка - 1:0. В 66-ата минута обаче Нейл Данс бе изгонен след втори жълт картон. Въпреки това в 67-ата и 71-ата минути Гудьонсен и Клоф имаха невероятни възможности да вкарат.

Джерард пропусна добро положение в 73-ата минута, а 2 след това и Хендерсън нацели гредата след удар, отклонил се от Уитър. 

В 86-ата минута Емре Чан копна топката за Стърлинг над отбраната и бързото крило успя да вкара за 1:1. В 91-ата минута Хендерсън намери Кутиньо на ръба на наказателното поле, той навлезе навътре в типичния си стил и стреля, ударът му се отклони в опонент и прескочи Лонерган за 2:1.

  Сподели
166