Реднап: Не мога да ходя


Н. Гавазов

Реднап: Не мога да ходя

Хари Реднап опроверга предположенията, че е напуснал КПР заради неспособността на клуба да привлече нови играчи през зимния трансферен прозорец. Във вторник 67-годишният специалист подаде оставка от поста мениджър на лондончани. Според думите на последния английски мениджър, печелил трофей, проблемите със здравето му наистина са сериозни.

"Не спах цяла нощ, размишлявайки над това. Наистина, в момента също ми е зле. Не мога да ходя, едва стоя и гледам. Постоянно ме боли. Отлагах и отлагах операцията, но нещата стигнаха до там, че аз вече не мога да изпълнявам работата си. Запазих си билет за мача на Фулъм в Купата на Англия във вторник вечер, но първата ми мисъл бе: "Как ще се добера до стадиона?". Дори да ми разрешат да паркирам до стадиона, аз трябва да измина някакво разстояние. Аз повече не мога да ходя на "Крейвън Котидж", не мога да се движа и по улиците - ето колко ми е зле", заяви Реднап.

"През този уикенд пътувах, за да видя как моят внук играе футбол и след пет минути се наложи да се върна в автомобила. Дори не мога да стоя. Какъв е този живот, щом не може да гледаш своето дете? Тогава окончателно реших. Легнах в кревата, за да поспя, но не затворих очи и тогава реших да позвъня на Тони Фернандес. Мисля, че бе около 05:30 сутринта. Само му казах, че му трябва някой, който е способен пълноценно да тренира и ръководи отбора през следващите десет седмици. Това е много важен период. Те имат нужда от някой, който е способен да отдава всичките си сили", продължава специалистът.

"Дори не мога да се разхождам с кучето си. Стоя, гледам играта на отбора и ми е трудно. Ситуацията стигна до точка, в която не може да игнорираш проблема. Това решение не взех лесно. На няколко пъти през сегашния сезон мислех за него, но винаги решавах д седя до последно", признава Хари.

"През миналата седмица се случи преломния момент. Едва се движех и не получавах удоволствие от живота. Трябваше ми операция, за да продължа напред. На мача с Лестър Найджъл Пиърсън ми каза, че са му възстановявали коляното и той е бил готов да играе след шест седмици. Не съм уверен, че ще се включа в това време. Ще разговарям с моя хирург Анди Уилямс и ще изработим план", съобщи бившият мениджър.

Напускането на Реднап се случи веднага след последния ден за зимни трансфери, което накара медиите да се усъмнят в мотивите на Хари, но мениджърът отрича за конфликт с Фернандес.

"Никой не ме е подтиквал към това, не съм имал спорове. Достатъчно отдавна знаех, че не може да бъдем активни през януари. В последния ден имахме само една реална цел в лицето на Емануел Адебайор, защото имаме дефицит на играчи от атаката. Но той струва много скъпо и аз се примирих. Не съм обиден на Тони Фернандес, защото докато бях в КПР, аз не съм имал проблеми с него", завършва Реднап.

 

  Сподели
111