Ламела: Свикнах с английския футбол


Н. Гавазов

Ламела: Свикнах с английския футбол

Атакуващият полузащитник на Тотнъм Ерик Ламела е на мнение, че неговата адаптация към английския футбол е почти завършена. През лятото н 2013 година "шпорите" похарчиха рекордните 30 милиона паунда за Ерик, който се провали по време на дебютния си сезон на "Уайт Харт Лейн". Едва през сегашната кампания, след пристигането на Маурисио Почетино на мениджърския мостик, Ламела започна да демонстрира своя талант.

Неотдавна 22-годишният аржентинец се завърна в строя след травма на прасеца и през уикенда проведе цял мач срещу Лестър в Купата на Англия. Ерик е убеден, че прогресът в играта му предстои.

"Леко загубих физическа кондиция за времето когато отсъствах заради травмата, но 90 минути срещу Лестър много ми помогнаха и очаквам да се завърна на своя пик през следващите дни. Мисля, че свикнах с английския футбол. Значително се подобрих, но все още съм способен на повече. Способен съм да вкарвам много голове, защото сега точно не правя това в такова количество както по-рано в своята кариера. Започвам да демонстрирам на какво съм способен. Много упорито тренирам, за да достигна това ниво. Много ми харесва, че играя на десния край на атаката, където чувствам, че е моята най-добра позиция", заяви Ламела.

 

  Сподели
87