Пирес: Най-доброто попълнение на Арсенал е Касорла


Н. Гавазов

Пирес: Най-доброто попълнение на Арсенал е Касорла

Бившият играч на Арсенал Робер Пирес не мисли, че мениджърът Арсен Венгер ще напусне клуба в близко бъдеще, но призна, че иска да види Тиери Анри или Карло Анчелоти като наследници на сегашния наставник на "артилеристите".

Пирес проведе шест години в Арсенал - от 2000 до 2006 - спечелвайки две шампионски титли и три Купи на Англия. През май Робер стана свидетел на това, как бившият отбор прекъсна свята деветгодишна безтрофейна серия.

Бившият френски национал продължава да вярва на Венгер, чиито контракт е до 2018 година, но не крие своите предпочитания относно наследника на Арсен.

"Може ли той да си тръгне в близко бъдеще? Не и този път. Освен това, Венгер има договор с Арсенал. Идеалният наследник? Може би Тиери Анри? Той разбира футбола и Арсенал. Не знам, но на мен ми харесва Карло Анчелоти. Това е моето мнение, което неозначава, че Арсенал сега се нуждае от Анчелоти", заяви Пирес.

Освен това Робер изрази мнение, че Санти Касорла е най-доброто попълнение на отбора за последните години.

"Според мен, най-доброто попълнение на Арсенал е Санти Касорла. Феновете обичат Алексис Санчес, както и аз, той бързо се адаптира към Висшата лига, но Касорла е истински важен. Првез последните месеци той е най-добрият ни играч", добави французинът.

 

  Сподели
96