Моуриньо: Сега разбрахте, защо не правя ротации


Н. Гавазов

Моуриньо: Сега разбрахте, защо не правя ротации

Наставникът на Челси Жозе Муриньо заяви, че сензационното поражение от Брадфорд в Купата на Англия демонстрира, защо той почти не използва ротации през сегашния сезон. До неотдавна "сините" продължаваха да се сражават на всичките четири фронта, но Моуриньо предпочете да използва практически един и същи състав с незначителни промени.

В навечерието на двубоя за Купата на Англия срещу представителя на Лига 1 Жозе все пак се реши на мащабно обновяване на състава, от чиято основна част останаха само Гари Кейхил, Сесар Аспиликуета и Оскар.

Опитът да се прибегне до ротация се оказа пълен провал - водейки с преимущество от два гола, Челси претърпя поражение с 4:2 и излетя от турнира. Жозе до такава степен е останал разстриен от играчи като Курт Зума, Джон Оби Микел, Рамирес, Мохамед Салах и Лоик Реми, че дори не е разговарял с тях в съблекалнята.

"Това е позор, това е неприемливо. Не, не казах това на играчите. Нищо не им казах, нито дума. Не бе моментът да разговарям с тях. Прибрах се, вечерях у в 8 часа сутринта бях на тренировъчното игрище. Но сега е лесно да се разбере, защо във всеки мач играя с един и същи състав. Не правя много изменения. Опитвам се да поддържам стабилност в отбора. Може би сега вие по-добре ще разберете това", заяви Моуриньо.

"Кристенсен добре се справи със своята работа и не загубихме заради него. Но останалите футболисти, тези, които трябва да са готови да играят за Челси, трябва да са готови за всеки мач. Ако те не са способни да играят срещу отбори от Чемпиъншип, Лига 1 или Лига , тогава какво може да направим", каза още Жозе.

"Не мисля, че това поражение ще повлияе на играчите, които не взеха участие в двубоя. Аз вярвам в своя състав и смятам да променя играта, която показахме. Не бива да поглеждаме към пазара и да харчим пари. Не мисля, че ще излезем на пазара, ако разбира се някой не направи пазар за нас", завършва португалецът.

 

  Сподели
116