Венгер: Това бе мач, в който трябваше да се сражаваме до последно


Н. Гавазов

Венгер: Това бе мач, в който трябваше да се сражаваме до последно

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за срещата с Брайтън в рамките на 4-я кръг на Купата на Англия. Както е известно, за разликата от останалите грандове от Висшата лига, "артилеристите" не допуснаха грешна стъпка и победиха съперника си с 3:2.

"Много силно започнахме, играхме в добро темпо, осъществихме бързи комбинации и бързо прибирахме топката в себе си. Това ни помогна да постигнем победата. Отборът контролираше срещата и при резултат 3:1, но при 3:2 съперникът, разбира се, повече си повярва. Това за пореден път показва колко е трудно в Купата по отношение на психологията. В един момент вече си мислиш, че си направил достатъчно за победата, но съперникът никога не се предава. Ето защо вчера толкова много отбори от Висшата лига бяха неприятно изненадани", заяви Венгер.

"Наистина, вчерашните резултати са сюрприз. Налагаше се да проверявам два пъти, за да разбера, дали е истина. Това е Купата. Само в нашия вид спорт отбори от по-долните дивизии могат да победят тимове от по-долните дивизии. Вероятно не изглеждахме добре по отношение на физиката, тъй като много играчи се върнаха след травми. Но като цяло, това си бе типичен мач за Купата, среща, в която трябва да се биеш до последно, добави французинът.

 

  Сподели
127