Арсенал продължава във ФА Къп


И. Ангелов

Арсенал продължава във ФА Къп

В среща от четвъртия кръг на най-старото футболно състезание - ФА Къп, Арсенал бе на гости на Брайтън и Хоув Албиън, като след мач с много събития гостите успяха да победят на "Американ Експрес Стейдиъм" с 3:2. Тио Уолкът, Месут Йозил и Томаш Росицки вкараха за Арсенал, докато О'Грейди и Болдок за домакините.

Още във 2-ата минута Калум Чеймбърс напредна по фланга, намери Уолкът, който не бе покрит в наказателното поле и лесно стреля ниско в ляво за 1:0. След доминацията във владението за гостите се стигна и до втори гол. Той падна в 24-ата минута, когато Росицки навлезе от левия фланг и върна топката за Йозил, той овладя и стреля през Стокдейл за 2:0.

До почивката Брайтън изглеждаше обезверен във възможностите си за нещо в тази среща, но началото на втората част върна увереността след като Крис О'Грейди вкара в 50-ата минута за 2:1.

9 минути след това обаче резултатът стана 3:1, когато Жиру копна топката за Росицки, който от воле в наказателното поле успя отново да реализира. За Арсенал след това се появиха Акпом и Санчес за Уолкът и Жиру.

В 75-ата минута Самел Болдок вкара за домакините след слаба изява на Монреал и Косчелни в ядрото на защитата, като те му позволиха да копне топката над Шчесни за 3:2. До края повече голове не паднаха, а Санчес нацели горната греда в 85-ата минута с фалцов удар от пряк-свободен.

  Сподели
103