Тотнъм и Саутхемптън аут от ФА Къп


И. Ангелов

Тотнъм и Саутхемптън аут от ФА Къп

В домакинствата си на Лестър Сити и Кристъл Палас съответно, Тотнъм и Саутхемптън загубиха срещите си от четвъртия кръг на ФА Къп днес. Това стана след като Тотнъм поведе на своя опонент и допусна обрат до 2:1, а същевременно в другата среща всичко се реши за едно полувреме за крайното 2:3.

Тотнъм поведе още в 19-ата минута, когато Солдадо се бе откъснал в наказателното поле и бе препънат от Муур, което бе дузпа, реализирана от Андрос Таунсенд. Във второто полувреме обаче Леандро Юлоа вкара за 1:1 в 83-ата минута, когато при корнер домакините не действаха добре и нападателят бе на точното място.

В 92-ата минута Симпсън напредна по крилото, центрира добре за Джеф Шлуп, който не успя да направи добър контакт с топката, но с малко късмет тя все пак премина през Ворм за 2:1 и победа на гостите.

Същевременно, Саутхемптън също поведе над Палас с 1:0 още в 9-ата минута, когато Пеле вкара след корнер. Само 2 минути след това Маруан Шамак изравни при една контра на гостите. В 16-ата минута Саутхемптън отново поведе, а това стана при автогол на Скот Дан.

В 21-ата минута при нова контра Яя Саного направи резултата 2:2, което стана след добро центриране на Вилфред Заха и рикуширала топка. В 39-ата минута Палас поведе отново чрез Шамак, който в ситуацията действа хладнокръвно и премина през Форстър преди да стреля на празна врата.

Във второто полувреме гостите на практика не преминаха своята половина и опитът им да бранят резултата даде успех. Единствено Пеле регистрира няколко блокирани удара за домакините.

  Сподели
83