Оуен: Третото място на Юнайтед ще се смята за неуспех


Н. Гавазов

Оуен: Третото място на Юнайтед ще се смята за неуспех

Бившият нападателя на националния отбор на Англия Майкъл Оуен разказа за проблемите в Манчестър Юнайтед. Според бившия футболист на "червените дяволи", покупката на играчи за 150 милиона паунда през лятото трябва да задължат отбора да се бори за нещо повече от място в топ 4. Според Оуен, сезонът не се развива добре за Юнайтед.

"Не смятам, че който и да е от нападателите демонстрира достойна игра. Да вземем Робин ван Перси, той не играе така, както в предишните сезони. Не е задължително за този спад да се обвиняват само нападателите, защото целият отбор не създава много положения за гол. Футболистите не работят като един отбор. Ако тимът действа неорганизирано, ако нападателите и полузащитниците не работят в отбрана, тогава отборът постоянно ще получава голове и виновни за това няма да само защитниците", заяви Оуен за Goal.com.

"Там продължават да говорят, че целите пред клуба през този сезон са попадане в четворката. Но това е много занижена цел. топ 4 за Манчестър Юнайтед! След 150 милиона паунда, похарчени за играчи, Манчестър Юнайтед трябва да бъде първи, втори или трети - дори третото място за Юнайтед трябва да се смята за неуспех. Как е възможно безропотно да се приема отсъствието от борбата за титлата след такива големи харчове за играчи от толкова висок калибър? Не, това не може да се нарече добър сезон за тях", добави бившият нападател.

 

  Сподели
25