Роберто Мартинес защити Мираляс


Н. Гавазов

Роберто Мартинес защити Мираляс

Наставникът на Евертън Роберто Мартинес отказа да критикува крилото Кевин Мираляс, който изпусна дузпа и така лиши "карамелите" от победа в мача с УБА. Малко преди почивката мърсисайдци получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, но независимо от всички уговорки от страна на щатния изпълнител на тези положения Лейтън Бейнс, към точката се отправи Мираляс, който изпрати топката в гредата.

На почивката 27-годишният белгиец бе заменен с Брайън Овиедо и много хора прецениха, че Мартинес е наказал Кевин за нарушаване на клубната етика.

"Ако помните, при дузпите срещу Уес Хем от Купата на Англия първи към точката подходи Кевин. Да, Лейтън е най-добрият изпълнител в отбора, но аз бих се радвал да предоставя това право на Мираляс, ако той чувства, че ще вкара. Всичките спорове са заради пропуска. Ако бе пратил топката в мрежата, нищо нямаше да се случи. Ако Лейтън не се бе съгласил, бе взел топката и пропуснал, сега щяхме да говорим за това. Мисля, че дузпата бе ключов момент в играта, но не искам да раздувам от това някаква голяма трагедия. Що се отнася до смяната, Кевин не се чувстваше напълно готов за второто полувреме. Веднага след удара той почувства болка в задната част на бедрото. Заради това го смених", заяви Мартинес.

 

  Сподели
41