Куртоа е готов да се завърне на вратата на Челси


Н. Гавазов

Куртоа е готов да се завърне на вратата на Челси

В навечерието на първия полуфинален мач от Купата на Лигата срещу Ливърпул мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще трябва да реши кой ще защитава вратата на отбора. В последните три двубоя от третия по значимост турнир в Англия Петър Чех работеше на тази позиция. за 32-годишния ветеран това бе едва ли не единствената възможност за получаване на игрова практика, тъй като Тибо Куртоа обсеби титулярното място на тима.

Но белгиецът пропусна последните три мача заради травма на палеца, която получи в двубоя с Тотнъм - тогава във вратата на Тибо влетяха пет гола. В тези три мача Чех взе участие и не допусна нито едно попадение.

В момента Куртоа е здрав и Жозе трябва да направи нелек избор. Ако мениджърът избере Тибо, това ще означава, че белгиецът ще играе във финала на Купата на Лигата, ако, разбира се, "сините" се доберат до "Уембли".

Според източника на информацията, първоначалните планове на португалеца, още преди травмата на Тибо, са били да използва Куртоа в полуфиналите на Купата Лига. Това означава, че е много вероятно именно белгиецът да започне мача с Ливърпул тази вечер.

 

  Сподели
257