Пелегрини: Не загубихме само заради дузпата


Н. Гавазов

Пелегрини: Не загубихме само заради дузпата

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини разказа за причините за поражението от Арсенал с 2:0 в мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, първото попадение на гостите дойде след дузпа, която реферът отсъди за явна симулация от страна на Начо Монреал. Чилийският специалист обаче е на мнение, че слабата игра на възпитаниците му е основната причина за поражението.

"Нашето поражение е обусловено от два ключови момента. Първо, това бе дузпата. 11-метровият наказателен удар промени мача. Не мисля, че имаше дузпа, но Компани не бе длъжен да върши това движение. То позволи на Начо Монрел да се гмурне. няма да казвам, че това бе груба грешка на съдията. Дузпата промени мача, но ние загубихме не заради това", заяви Пелегрини.

"Второ, не играхме креативно, не можехме да измислим положения, не създавахме опасности за отбраната на Арсенал. Трудно се вкарва гол когато не играеш креативно. Винаги отдавам дължимото на съперника. Арсенал действаше много събрано. Ние през цялото време тичахме напред, пресирахме, но не можехме да измислим как да преодолеем защитниците. Мачът с Челси ще реши много неща. Ще се постараем да спечелим, за да намалим изоставането", завърши чилийският специалист.

 

  Сподели
205