Венгер: Бяхме добре организирани и дисциплинирани


Н. Гавазов

Венгер: Бяхме добре организирани и дисциплинирани

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели впечатленията си от срещата с Манчестър Сити в рамките на 22-я кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, "артилеристите" победиха с 2:0 шампиона на собствения му стадион, което се случва за първи път от 2002 година и по такъв начин се доближиха на точка от четвъртия в класирането Манчестър Юнайтед.

"Бяхме добре организирани, действахме дисциплинирано, бяхме единни и като цяло контролирахме играта. Ние дори можехме да извлечем голяма изгода от контраатаките. Играхме много високо в половината на съперника и много дълбоко в своята - това сработи", заяви Венгер.

"Хората много бързо започват да поднасят своите съждения, забравяйки че ние от началото на сезона страдахме от отсъствието на един или друг защитник. Понякога дори е полезно, когато трябва да използваш вътрешните си резерви. Както виждате, централните защитници добре си взаимодействаха. Винаги трябва време, за да се върнат на това ниво", каза още наставникът на Арсенал.

"Обикновено първото попадение диктува хода на играта в големите мачове. Ние вкарахме първи и най-после удържахме победа в сериозен мач като гости. Важното е, че такива победи укрепват вярата на отбора в себе си. Това е много важно - да знаеш, че можеш да играеш добре", завърши Венгер.

 

  Сподели
97