Скоулс: Златната топка? Сега пеперудата си слага вратовръзка, за да лети до Цюрих


Н. Гавазов

Скоулс: Златната топка? Сега пеперудата си слага вратовръзка, за да лети до Цюрих

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сподели мнението си за "Златната топка". Както е известно в началото на седмицата в Цюрих се състоя церемонията по връчването на наградата, чиито носител стана нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Скоулс е един от тези, които не се впечатляват от този факт.

"По това време на годината винаги ме питат, не съм ли искал да спечеля "Златната топка". На това нещо имам много прост отговор. Аз дори не бях най-добрия футболист в съблекалнята на Юнайтед. От моя страна щеше да е голямо нахалство да се определям като най-добър футболист в света", заяви Скоулс.

"Именно така се отнасях към двете награди - Играч на Европа и на света, преди да ги обединят. В Юнайтед винаги е имало много добри играчи и първата ти задача е да попаднеш в състава. За да стане това, трябва да помагаш на отбора да бъде успешен на терена и това е което има значение. Дори не помня, дали са ме включвали в някакви списъци за номиниране за една или друга награда, защото за 22 години професионална кариера, моите мисли рядко са отивали по-надалече от това, дали мениджърът ще ме включи в състава", продължава Пол.

"Поглеждайки назад, трябва да кажа, че конкуренцията в Юнайтед тогава бе много висока. От 1991 до 2010 година 10 различни футболисти на отбора станаха носители на приза "Играч на годината" на Англия. Гари Палистър спечели трофея през 1992 година, но той дори не бе най-добър в тима. Тогава клубния приз получи Брайън Маклеър. Същото се поучи през 2009 година, когато Райън Гигс получи наградата, а Неманя Видич на клуба. Всичко това показва колко добър трябва да бъдеш, за си сред титулярите на Юнайтед", разказва рижата легенда.

"Въпреки това, футболът се промени. Спомням си времената, когато призът за най-добър играч на годината се даваше на тъчлинията, след загрявката преди мача. Лауреатът се снимаше от клубния фотограф и отиваше в тунела. Ръкостискането и снимането продължаваха не повече от 30 секунди. Сега трябва да се слага вратовръзка - пеперудата лети до Цюрих, за да разбере, че е трети след Кристиано Роналдо и Лионел Меси", завършва Скоулс.

 

  Сподели
33