Шчесни се връща на вратата на Арсенал


Н. Гавазов

Шчесни се връща на вратата на Арсенал

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер възнамерява да върне своя първи номер Войчех Шчесни на вратата на отбора в неделния мач от Висшата лига на Англия срещу Манчестър Сити. На 1 януари след поражението от Саутхемптън полският вратар бе хванат с цигара в банята. Войчех бе наказан с глоба от 20 000 паунда, а също така в две срещи остана сред резервите.

Срещу Хъл Сити от Купата на Англия и против Стоук Сити във Висшата лига вратата на "артилеристите" се защитаваше от Давид Оспина. Колумбиецът не допусна нито едно попадение в този отрязък, но по всичко изглежда, че няма да може да играе срещу шампиона на "Етихад".

"Не знам, дали Войчех възприе този сигнал. Понякога това помага, когато нямаш възможност да презаредиш. Можеш отново да се съсредоточиш и да събереш мислите си. Мисля, че той е забележителен вратар и е изправен пред блестяща кариера. Леман също е ваден от състава за подобно нещо. Вие и аз знаем, че всяко поражение води до криза в отбора. Играчите изпитват много по-голям стрес, отколкото преди 10-15 години. Всеки момент, всяко събитие се анализира по телевизора и медиите, а това натоварва играчите", заяви Венгер.

 

  Сподели
112