Светците пак трети с победа над Нюкасъл


И. Ангелов

Светците пак трети с победа над Нюкасъл

Саутхемптън се върна на третата позиция в класирането на английската Висша лига, след като временно бе изместен от Манчестър Юнайтед след победата на "червените дяволи" над КПР с 2:0 по-рано днес. Сега "светците" победиха на гости на Нюкасъл с 2:1 и отново са на 2 точки пред Юнайтед и на 5 зад втория Ман Сити.

В началото на срещата Нюкасъл тотално доминираше, като в 13-ата минута Гуфран стреля мощно и опасно от далеч, като принуди Форстър да избие. В следващия момент обаче гостите поведоха, когато изритана топка бе спечелена от Пеле, който я свали на Уорд-Прауз, а той забеляза включване на Елиа и го намери в полето за 1:0.

В 24-ата минута Гардос бе близо до гол от непосредствена близост след удар с глава при ново добро подаване от Прауз. В 29-ата минута домакините изравниха. Тук топка от Кабела принуди Форстър да излезе, той не се разбра с Гардос и грешката стана причина Гуфран да вкара за 1:1.

Второто полувреме се разви по идентичен начин с първото - домакините започнаха прекрасно. В 62-ата минута обаче отново Пеле с добра игра на втория етаж изпрати Елиа срещу Янмаат, той се справи и стреля ниско, като след рикушет топката отново попадна в мрежата на Крул за 2:1.

В 74-ата минута домакините имаха златен шанс да изравнят, когато Колбак центрира от корнер и Дъмет бе непокрит в полето на втора греда. Тук обаче той някак не нацели вратата. 

В 78-ата минута Клайн центрира добре в полето на Нюкасъл и Пеле нацели гредата след удар с глава. Това бе шестата му греда за сезона, повече от всеки друг играч и някои отбори (Нюкасъл има четири). Нападателят обаче помогна и със задържането на топката в края на срещата и подсигури победата.

В края домакините имаха претенции и за дузпа за игра с ръка на Фонте в наказателното поле, но съдията запази мълчание.

  Сподели
96