Ливърпул с победа на гости на Вила


И. Ангелов

Ливърпул с победа на гости на Вила

Ливърпул взе победа с 2:0 на гости на Астън Вила в среща от поредния двадесет и втори кръг на английската Висша лига, като по този начин тимът от Мърсисайд ще застане на седмата позиция в класирането. Попаденията за гостите вкараха Фабио Борини и в първото полувреме и Рики Ламбърт във второто.

В началото на срещата домакините доминираха и Делф се размина с гола. В 18-ата минута обаче Морено вкара топката в мрежата на домакините, само за да бъде отменен голът поради засада. Последва ситуация пред Лукас. 

В 24-ата минута Борини откри резултата, когато без подготовка изпрати подаването на Хендерсън с фалцов удар в мрежата. До края на полувремето гостите останаха по-силни, като само Санчес бе близо до гол за домакините.

Второто полувреме отново започна по-добре за Вила, като Санчес и Бентеке имаха шансове за гол. С появата на Андреас Вайман и Карлъс Гил в игра Вила контролираше центъра и създаваше положения. В 71-ата минута Ливърпул реагира с представянето на Ламбърт за Борини.

В 79-ата минута той се възползва от подаване на Стърлинг, отвори си място за удар от добра позиция и направи резултата 2:0.

  Сподели
221