Тотнъм победи Съндърланд с късен гол


И. Ангелов

Тотнъм победи Съндърланд с късен гол

Тотнъм се покачи до петата позиция на класирането в английската Висша лига, след като днес в среща от поредния двадесет и втори кръг на първенството посрещна Съндърланд на "Уайт Харт Лейн" и успя да победи с 2:1, благодарение на късен гол в срещата, дело на Кристиан Ериксен. 

Още в 3-ата минута днес домакините поведоха чрез Фертонген, когато след едно статично положение топката бе избита в краката му, той се нагласи и стреля, топката се отклони от бранител и Пантилимон нямаше как да се справи с нея - 1:0. Последваха още няколко възможности пред домакините, но в 31-ата минута Себастиан Ларсон върна равенството с прекрасен гол.

Той не остави на Юго Лорис никакви шансове, демонстрирайки отново най-доброто си качество - да изпълнява пряк-свободни удари.

Във второто полувреме двата тима си разменяха атаки, а при неуспехите на Тотнъм в атака Солдадо бе сменен с Адебайор, за Дембеле се появи и Таунсенд. В 88-ата минута именно английското крило организира добра атака, пусна топката за Ериксен, който без подготовка стреля много точно в гредата и в мрежата за 2:1.

  Сподели
80