Челси вкара пет на Суонзи


И. Ангелов

Челси вкара пет на Суонзи

Челси продължава да води класирането във Висшата лига на Англия и след поредния двадесет и втори кръг на първенството, след като днес на гости в Суонзи "сините" победиха с 5:0. По два гола за победата вкараха Оскар и Диего Коста, като испанският нападател дори асистира за единия от головете на бразилеца.

Още преди да изтече минута Оскар откри резултата, когато лош пас назад от Сигурдсон попадна в него, той достигна дъгата и стреля през Фабиански. В ответната си атака обаче Суонзи достигна до гредата, когато Сигурдсон бе блузо до красив гол.

В 20-ата минута след красива атака с много пасове от Вилиан, Фабрегас и Оскар, топката достигна до Коста на добра позиция и той нямаше как да сбърка за 2:0. В 29-ата минута Вилиан нацели гредата на Фабиански при нова атака, включила Фабрегас и Иванович.

В 34-ата минута Диего Коста направи резултата класически, когато се възползва от лошата изява на Фабиански, оставила го срещу зейнала врата. Минута след това резултатът стана 4:0, когато Вилиан напредна и намери Коста, а той подаде за Оскар в наказателното поле.

В 43-ата минута Вилиан отново нацели гредата, когато Фабрегас изведе Коста и той пусна топката за крилото в непосредствена близост до вратата. 

Във втората част темпото бе по-бавно, както се и очакваше. Азар бе лишен от гола от Фабиански в средата на полувремето, а в края резервата Шюрле вкара за 5:0 от непосредствена близост, намерен от Иванович.

Така преди срещата на Ман Сити от кръга, Челси излиза на 5 точки пред "гражданите" на върха в класирането.

  Сподели
88