Ливърпул победи минимално десет от Съндърланд


И. Ангелов

Ливърпул победи минимално десет от Съндърланд

В ранната среща от поредния двадесет и първи кръг на английската Висша лига Ливърпул гостуваше на Съндърланд, като успя да победи с 1:0 своя опонент и така да събере 32 точки във временното класиране, колкото има и Уест Хем Юнайтед на седмата позиция преди началото на този кръг. 

Гостите поведоха рано в мача, като още в 9-ата минута след бърза атака по десния фланг от Лазар Маркович той навлезе навътре, размени двойно подаване с Фабио Борини на границата на наказателното поле, след което използва силата си срещу отбраната на Съндърланд и стреля през Пантилимон за 1:0.

Последваха още няколко нервни минути за домакините, които не успяваха да преминат през центъра на терена. След средата на полувремето домакините започнаха да владеят по-добре, но пък допуснаха по-опасни положения на няколко пъти пред Джерард.

Капитанът на гостите бе заменен на почивката от Деян Ловрен, а в 49-ата минута за втори жълт картон бе изгонен Лиам Бридкът, който спъна отзад Чан и вбеси Пойет на тъча. Срещата донякъде се реши в този момент, но любопитно бе, че известно време домакините надиграваха с човек по-малко своя опонент.

В 53-ата минута Адам Джонсън нацели горната греда на Ливърпул, когато от далечно разстояние с много сила той матира Миноле, а след удара в гредата Ван Анхолт бе близо до това да добави, но Шкъртел действа добре. 3 минути след това Джонсън организира ново положение. 

В средата на тази част гостите превзеха центъра, а Кутиньо се размина с гола в 66-ата минута. Един слаб удар от вратата на Пантилимон можеше да се окаже гол за Балотели в 83-ата минута, но О'Шей спаси вратаря си в случая, а след натиск Ливърпул така и не успя да вкара втори гол.

  Сподели
158