Роджърс: Пуул може да привлича големи звезди


Н. Гавазов

Роджърс: Пуул може да привлича големи звезди

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е убеден, че клубът все още е притегателно място за звезди от световна класа. Тези дни Роджърс вече каза, че иска да вземе на мястото на капитана Стивън Джерард готова звезда. Брендън се надява, че престижът на Ливърпул е привлекателен за играчи с имена.

"През миналия сезон, когато почти спечелихме титлата и се класирахме за Шампионска лига, печелейки възхищението на хората, ние се намирахме в забележително положение за привличане на играчи от най-висока класа. Трябва да вярваме, че статута на този клуб и идеята за движението на клуба напред правят така, че футболистите искат да дойдат тук. Отборът се промени и играчите се промениха, но великото име Ливърпул е същото. За много играчи съществуват две неща - игрово време и пари. Такава е съвременната игра - всичко зависи от това, колко често ще играят и какви пари ще получават", заяви Роджърс.

"Има случаи, когато играчите могат да пожертват финансовата страна заради проекта, в който, както те чувстват, могат да играят голяма роля. Разбира се, това е трудно, защото някои ще отиват на други места - било в Испания, било в Лондон. Но ти си длъжен да продължаваш да работиш и да търсиш играчи, които правят отбора по-добър", каза още наставникът.

"Тук са играли много водещи футболисти и без съмнение, трябва да ги заменим с помощта на млади играчи, за които това е възможност да израснат с помощта на привлечените футболисти, притежаващи майсторство. Времето ще покаже. За последните години няколко наши топ играчи си заминаха. Аз като мениджър искам да работя с футболисти от елитно ниво. Наистина се наслаждавам от работа със звезди и таланти от световно ниво, така както се наслаждавам и от работата си с младежите. Такъв е Ливърпул. Трябва да претендираме за най-добрите майстори в света", завършва Роджърс.

 

  Сподели
143