Сити иска да разшири влиянието си в Европа


Н. Гавазов

Сити иска да разшири влиянието си в Европа

Манчестър Сити се опитва да разшири дъщерните си клубове и в Европа. Както е известно, в момента шампионът на Англия има партньорски отношения с Ню Йорк Сити и австралийския Мелбърн Сити. Сега босовете на "гражданите" са решили да закупят дялове в белгийски и португалски клубове, което ще помогне за транзита на талантливи бразилски и аржентински играчи в английския футбол.

Правилата на УЕФА не допускат участие в евротурнирите на отбори, които имат един собственик. Именно по тази причина Футболната асоциация на Англия (ФА) провежда разследване на отношенията между Челси и холандския Витес, в който за последните пет сезона пристигнаха 14 играчи на лондонския клуб.

Относно Сити, предполага се, че "гражданите" ще закупят клубове, които традиционно не играят в евротурнирите или другият вариант е да бъдат използвани подставени лица, каквито са подозренията на ФА спрямо Витес.

От 1 май тази година влиза в сила забраната трети лица да владеят правата на даден футболист. Според специалисти, това ще нанесе сериозен удар върху португалските клубове. Изгода от създалата се ситуация се очаква да извлече именно Сити.

 

  Сподели
99