Ливърпул напред с два гола от Джерард


И. Ангелов

Ливърпул напред с два гола от Джерард

Ливърпул ще играе в четвъртия кръг на най-стария футболен турнир в света - ФА Къп, след като днес Уимбълдън прие мърсисайдци, успя да се върне до равен след като "червените" поведоха, но в крайна сметка загуби с 2:1 благодарение на второ попадение от Стивън Джерард. Голът за домакините вкара талисманът Акинфенуа.

В 12-ата минута резултатът днес бе открит, когато Джерард пое топката в центъра, намери Манкило от дясно и спринтира напред, за да получи кълбото обратно и с глава да вкара през вратаря за 1:0.

В 28-ата минута Уимбълдън бе близо до гол чрез Тъбс, чийто удар бе отклонен от Шкъртел в корнер, но топката премина много близо до вратата. След ъгловия Миноле трябваше да спасява вратата си със страхотна изява. В 33-ата минута Тъбс отново не вкара от чиста позиция. 

3 минути след това обаче Адебайо Акинфенуа изравни. При нов корнер и отклонена от Сако топка в гредата, нападателят се оказа на правилното място за удар от близо и 1:1. До края на полувремето домакините продължиха да натискат Ливърпул.

Второто полувреме започна както приключи първото - Джерард сбърка една топка и Мур стреля добре, но след рикушет в Лукас кълбото мина малко встрани от вратата. След изпълнения корнер Джерард изчисти кълбото от гол-линията и спаси вратата си.

След 55-ата минута Ливърпул започна да владее повече топката и да организира атаки. В 62-ата минута Джерард получи шанс да стреля от пряк-свободен удар и не сбърка с удар над стената - 2:1. Още в следващата атака обаче домакините можеха да изравнят, когато едно центриране бе свалено от Риг за Булман, който с добър удар стреля малко над гредата.

До края двата отбора си разменяха опасни атаки, като домакините разчитаха на центрирания, а гостите на контри и статични положения. Вратарят Шей се прояви на два пъти срещу Джерард, докато отбраната на Ливърпул се справяше с опасностите пред Миноле.

  Сподели
175