Ориги ще се присъедини към Пуул през януари


Н. Гавазов

Ориги ще се присъедини към Пуул през януари

Ливърпул е близо до постигане на договореност за предсрочно завръщане в клуба от наем в Лил на Дивок Ориги. Както е известно, "червените" привлякоха белгийския талант още през миналото лято срещу сумата от 10 милиона паунда. Едно от условията на сделката с Лил бе Дивок да проведе сегашния сезон в състава на френския клуб.

Когато обаче завръщането на Даниел Стъридж от лазарета бе за пореден път отложено, в пресата се появиха слухове за предсрочно отзоваване на Ориги от наема. Впрочем, самият играч опроверга съобщенията, заявявайки, че ще остане в Лил до края на сегашната кампания.

Според британски източници обаче, мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не само, че не се е отказал от своите претенции по отношение на белгиеца, но и е постигнал значителен напредък в преговорите с Лил. Очаква се, че наемът на играча на националния отбор на Белгия ще бъде прекратен шест месеца по-рано, като това ще струва на мърсисайдци 3 милиона паунда.

В момента Лил заема 13-то място в Лига 1, а самият Ориги преживява игрова криза и няма гол от октомври. През миналия месец 19-годишният футболист дори бе освиркван от собствените фенове, когато Дивок не реализира дузпа срещу Волфсбург.

Някои британски медии обаче не са толкова категорични по отношение на завръщането на белгиеца. Според тях, Лил ще пусне таланта, но само при положение, че му намери заместник.

 

  Сподели
154