Арсенал отстрани Хъл Сити от ФА Къп


И. Ангелов

Арсенал отстрани Хъл Сити от ФА Къп

Арсенал ще играе в четвъртия кръг на най-старото футболно състезание - ФА Къп, след като днес жребият на третия кръг определи "артилеристите" да приемат Хъл Сити на "Емирейтс Стейдиъм". В победата с 2:0 прекрасно се представи Алексис Санчес, който първо асистира на Пер Мертезакер, а след това и оформи крайния резултат.

Арсенал започна силно, още в 5-ата минута Кембъл бе близо до това да открие резултата, но Харпър спаси с крак, след като топката бе изпратена в обсега му. В 14-ата минута Санчес бе близо до гол. В 20-ата той получи възможност да центрира от корнер и го направи на главата на Пер Мертезакер за 1:0.

Втората част започна отново с положение пред Алексис. Харпър отново спаси с добра намеса в 49-ата минута. Гостите почти не предлагаха атаки, които да затруднят домакините, а когато успяваха да достигнат до наказателното поле ударите не бяха на нужното ниво. 

В 82-ата минута Санчес оформи 2:0 след добър удар с десния крак по земя в долния десен ъгъл на Харпър. След ситуацията той бе заменен от Чуба Акпом, а до края единствено Хъдълстоун опита да вкара от далечна дистанция.

  Сподели
107