Тотнъм победи Челси в шоу с осем гола (видео)


И. Ангелов

Тотнъм победи Челси в шоу с осем гола (видео)

Тотнъм завърши двадесетия кръг на Висшата лига на 2 точки от Саутхмептън и Топ 4, докато Челси се изравни със Сити на първото място по всеки показател, след като днес на "Уайт Харт Лейн" шпорите нанесоха историческа загуба на "сините" с 5:3. Изключително шоу предложи Хари Кейн днес, който асистира за два и вкара два от головете.

Челси поведе в 18-ата минута, когато Диего Коста се възползва от прекрасната игра на Азар, който премина през двама и пусна топката към Оскар, а бразилецът успя да намери нападателя на границата на засадата - 1:0.

В 30-ата минута Тотнъм изравни с красив гол, когато Кейн владееше топката на границата на наказателното поле, изчака отлично момента за удар и пласира топката ниско през Куртоа. В 44-ата минута Шадли стреля в гредата, а Дани Роуз добави за обрата с 2:1.

В 48-ата минута Кейн се оказа твърде бърз за Кейхил и спечели дузпа за своите, която реализира Андрос Таунсенд за 3:1.

Кейн добави нов гол в 52-ата минута, когато бе намерен от Шадли, пое топката с изключително докосване, което го освободи от човека му и му даде възможност за нов удар през Куртоа по земята - 4:1. 8 минути след това Фацио сбърка като опита да премине през няколко човека в синьо, и в мълниеносна контра Фабрегас освободи Азар за нов красив гол в този мач - 4:2.

В 77-ата минута Юго Лорис спаси вратата си при прекрасна атака на "сините", което позволи минута след това Насер Шадли да вкара за 5:2, когато Кейн изведе крилото на добра позиция за удар в далечния ъгъл. 

Това не беше всичко. В 87-ата минута Челси върна нов гол, като ниско центриране от Иванович намери Джон Тери в наказателното поле за 5:3.

По този начин Ман Сити и Челси ще делят лидерската позиция с по 20 изиграни мача, 14 победи, 4 равни и 2 загуби, с по 44 вкарани гола и 19 допуснати, при събрани 46 пункта във временното класиране.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128