Саутхемптън разпиля Арсенал (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън разпиля Арсенал (видео)

Саутхемптън застава на точка зад третото място във Висшата лига на Англия, след като днес в среща от поредния двадесети кръг на първенството, тимът прие Арсенал и с прекрасна игра успя да победи с 2:0 именития съперник от столицата. Садио Мане и Душан Тадич бяха хората с попадения на таблото днес.

Домакините започнаха силно, като още в 6-ата минута Пеле бе близо до гол. Домакините показваха много агресия в средата и Арсенал почти не захранваше хората в предни позиции. В 34-ата минута Садио Мане вкара един от претендентите за гол на сезона, когато при контра Уорд-Прауз го намери в наказателното поле и Шчесни излезе да бие крилото. Мане се обърна и от малък ъгъл завъртя топката красиво във вратата.

Последва добро спасяване на Шчесни в 39-ата минута, отново срещу Мане. Последва ситуация пред Пеле. В 56-ата минута Тадич вкара за домакините, възползвайки се от доста слабата игра на цялата отбрана на Арсенал и Шчесни. 

В 60-ата минута Пеле нацели гредата, за втори път днес впрочем, а 4 минути след това някак той отново не се разписа на опразнена врата, когато Шчесни бе напуснал мястото си. Тук Дебюши спаси вратата от гол-линията.

В 67-ата минута Санчес се откъсна за гостите и бе повален като последен от Флорин Гардос, който получи само жълт картон за нарушението. След като бе спасен от съдията Гардос бе заменен от Йошида, а от този момент и Арсенал натисна своя опонент, но до голове не се стигна след доста центрирания при липсата на Жиру и Уелбек.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
105