Венгер поиска по-сериозни наказания за симулантите


Н. Гавазов

Венгер поиска по-сериозни наказания за симулантите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призова за по-големи наказания към играчите, които симулират с цел да си осигурят по-добра игрова ситуация. Както е известно, през последните седмици темата придоби голяма актуалност в английския футбол където по принцип футболната култура изключва симулативно поведение от страна на играчите.

"Аз съм против гмурканията, но единственият способ, който може да накара играчите да прекратят да се занимават с това е да се налагат наказания. Само да се изобличават виновните не е достатъчно. Трябва да наказваме симулантите след мачовете и те да не играят. Проблемът ще бъде да се реши кога е очевидна симулация и кога не, защото понякога не е очевидно", заяви Венгер за ВВС.

"Според мен, необходимо е да се създаде специален съвет от опитни футболни специалисти, които да приемат необходимите решения. Единственият начин да се спрат хората да симулират е, ако те знаят, че могат да бъдат наказани. Трябва футболистите да играят с честност. След като веднъж даден играч започне да лъже в едни ситуации или да не лъже в други, това обърква съдиите", добави мениджърът.

  Сподели
116