Венгер: Стремим се към стабилност


Н. Гавазов

Венгер: Стремим се към стабилност

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер предупреди своя отбор, че задачата за завоюването на място в топ 4 все още не е изпълнена. Побеждавайки Уест Хем в неделя, "артилеристите" изпревариха съперника си и се изкачиха на пета позиция в таблицата за класиране. С място по-нагоре се намира Саутхемптън, който в следващия кръг очаква Арсенал на гости.

По такъв начин на 1 януари "артилеристите" могат да се изкачат на четвъртото място, което е привично за отбора през последните години.

"Винаги съм вярвал, че имаме силите да финишираме в топ 4, но тази задача е далече от изпълнение. Единственото, което искаме е да победим в следващата среща и да придобием стабилност в играта си. Ако погледнете последните ни резултати, ще видите, че се стремим към стабилност. Пред нас е важен мач със Саутхемптън, а никой от контузените не се завръща за тази среща. Това означава, че трябва да се възстановим и подготвим за стабилно за този двубой. За нас е много важно да завършим в топ 4. Това го правим вече 17 години, поради това имаме право да вярваме, че ни е по силите. Но всичко е още пред нас, ако погледнете класирането ще видите, че всички упорито се сражават за това. Саутхемптън, Тотнъм, Манчестър Юнайтед - толкова много отбори са способни да се борят за позицията, за която претендираме", заяви Венгер.

 

  Сподели
90