Почетино призова Ван Гаал да спре да се оплаква


Н. Гавазов

Почетино призова Ван Гаал да спре да се оплаква

Наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино призова своя колега от Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал да престане да се оплаква от натрупана умора и от календара. След неделното равенство на "Уайт Харт Лейн" холандският специалист заяви, че играчите му не са достатъчно свежи, тъй като са имали само два дни за почивка, което като цяло е нарушение на правилата на ФИФА и УЕФА.

Почетино обаче е на мнение, че в конкретния мач двата тима са били поставени при равни условия, ако пък се вземе под внимание сезона като цяло, то "шпорите" се намират в по-трудна ситуация от Юнайтед, заради своите ангажименти в Лига Европа.

"И двата тима бяха поставени при равни условия. Ние никога не се оплакваме, когато съперникът се намира в същите условия. От началото на сезона Тотнъм е отбор, който има най-малко дни от всички за възстановяване във всеки турнир. Мисля, че този път Тотнъм имаше същите часове за възстановяване, както и те. Ние се показахме като по твърд отбор. Истина е, че през първото полувреме те имаха повече положения за гол, но резултатът е напълно справедлив", заяви Почетино.

 

  Сподели
77