Нюкасъл и Евертън закриха годината с пет гола


И. Ангелов

Нюкасъл и Евертън закриха годината с пет гола

В последния мач от Висшата лига за 2014-та година Нюкасъл Юнайтед прие Евертън в среща от поредния деветнадесети кръг. Днес домакините успяха да победят с 3:2 своя опонент, като с голове за двете страни се отчетоха Папис Сисе, Айозе Перес, Джак Колбак, Аруна Коне и Кевин Миралас.

Още в 5-ата минута резултатът бе открит, когато МакГиди намери Коулман в засада, която не бе отчетена, на фланга, а бранителят центрира перфектно на волето на Коне, който от непосредствена близост вкара за 1:0.

В 34-ата минута след по-добрата игра на Нюкасъл в мача, равенството бе възстановено от Сисе, който показа добър инстинкт за пласиране в наказателното поле след топка от Тиоте. Само минути преди това обаче нападателят трябваше да бъде изгонен за удари с лакът в лицето на Коулман, нанесени нарочно.

В 51-ата минута Перес осъществи обрат, когато отново след пас на Тиоте той стреля ниско през Роблес. Джак Колбак добави за 3:1 в 68-ата минута, когато се възползва от лошите действия на Баркли и стреля през Джоел по земя. 

В края на срещата Бейнс изведе Миралас перфектно за 3:2, а за повече нямаше време, въпреки четирите добавени минути. С победата Нюкасъл застава на 9-та позиция, а Евертън е 12-ти.

  Сподели
92