Тотнъм и Манчестър Юнайтед не си вкараха (видео)


И. Ангелов

Тотнъм и Манчестър Юнайтед не си вкараха (видео)

В среща от поредния деветнадесети кръг на английската Висша лига Манчестър Юнайтед пътува до Лондон на гости на Тотнъм, но след изиграните деветдесет минути днес не видяхме попадение за нито един от отборите. Близо до попадения бяха Мата, Ван Перси, Хари Кейн и Бен Дейвис, а гредата и отмененото попадение за гостите също имаха значение.

В първата част Юнайтед диктуваше играта, като непрестанно атакуваше своя опонент, който разчиташе на изритани топки напред в посока Кейн. 

Така първото добро положение дойде при един пряк-свободен удар на добра позиция, изпълнен от Хуан Мата, след който топката срещна страничната греда на Юго Лорис. Малко след това при центриране от дясно, Джоунс надскочи Лорис и успя да вкара топката във вратата, но попадението бе отменено поради засада.

В 40-ата минута Ван Перси се оказа сам срещу вратаря, но Лорис отново надделя и задържа вратата си суха. В 45-ата минута Ашли Йънг навлезе по диагонала и завъртя топката по перфектен начин към далечния ъгъл на вратата, но френският вратар се прояви за пореден път и с акробатично избиване спаси вратата си.

Във второто полувреме гостите изглежда се умориха и не атакуваха толкова ожесточено съперника. Ван Гаал замени цялата си отбрана в тази част, пускайки Рафаел, Шоу и Смолинг за Валенсия, МакНеър и Евънс, като в края на полувремето Тотнъм атакуваше повече и тази свежест пред Де Хеа имаше значение. В крайна сметка до гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
94