Невил не е впечатлен от Арсенал и Ливърпул


Н. Гавазов

Невил не е впечатлен от Арсенал и Ливърпул

Експертът към Sky Sports Гари Невил е на мнение, че Ливърпул и Арсенал могат да забравят за големи трофеи, докато не се научат да не отдават инициативата на съперника. Тези два отбора проведоха великолепен мач на "Анфийлд" в неделя вечер. Мениджърът на "червените" Брендън Роджърс заяви, че възпитаниците му са играли по-добре, отколкото през миналия сезон, когато разгромиха Арсенал с 5:1.

Невил мисли обратното.

"Хората казват, че Ливърпул е предизвикал въодушевление, но зависи как гледат. Лично мен срещата не ме въодушеви. Сблъсъкът между тези два тима се поднася неправилно. Ако разсъждаваме за тях като за претенденти за Купата на Шампионска лига или шампионски титли, така няма да стане. Те са далече от това. Въртим се около това, че играят достоен за уважение футбол, но никой от тях не разбира, как да спре гола, опъващ мрежата на собствената му врата. Те не разбират как да се отбраняват в собственото наказателно поле, не разбират, как да не позволят на съперника да играе - това е грамаден проблем", заяви Невил.

"Именно поради това трябва да се забрави, че тези два отбора играят хубав футбол. Големите отбори трябва да правят това, да играят красив футбол, но също така те не трябва да позволяват на противника да играе до вратата им, а те не са способни на това. На Арсенал липсваше организация в неделя и това се отнася за повечето и мачове, съперниците им се врязват в полузащитата като нож в масло, Имат много технични играчи, които обаче не могат да хапят. Ливърпул и той, подобно на Арсенал, бе ужасен в полузащита от гледна точка на борбата и противопоставянето на играта на съперника", добави експертът.

 

  Сподели
119