Шкъртел е убеден, че мачът с Арсенал ще стане преломен момент


Н. Гавазов

Шкъртел е убеден, че мачът с Арсенал ще стане преломен момент

Защитникът на Ливърпул Мартин Шкъртел е убеден, че отборът му е преодолял игровата криза и сега вече ще се представя по-добре. Голът на Мартин във вратата на Арсенал в седмата компенсирана минута позволи на "червените" да избегнат поражението и да посрещнат Коледа на по-високо място в класирането.

В последните мачове мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс използва схема 3-4-2-1 с Адам Лалана и Филипе Коутиньо, които поддържат действащото острие Рахим Стърлинг. Мартин е на мнение, че така отборът повече прилича на своя образец от миналия сезон.

"Този гол и нашата игра ще ни помогнат да промени положението на нещата, защото много ни критикуваха. Ситуацията ще се промени и през втората част ще играем по-добре. В последните си три мача - срещу Манчестър Юнайтед, Борнемут и Арсенал - ние демонстрирахме забележителна игра и трябва да продължаваме в този дух. Тогава и ще се подобрят нашите резултати", заяви Шкъртел.

"Тази схема, използвана в последните три мача е близо до тази, с която играхме през миналия сезон. Добре си предавахме топката и създавахме много положения за гол. Трябва да поработим върху някои нюанси и тогава ще е по-добре. Това е различно, но работи. По подобен начин играхме в няколко двубоя от миналия сезон", каза още бранителят.

 

  Сподели
53