Моуриньо: Победата срещу Стоук е една малка възглавничка


Н. Гавазов

Моуриньо: Победата срещу Стоук е една малка възглавничка

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че победата с 2:0 над Стоук Сити е нещо повече от три точки. Головете на Джон Тери и Сеск Фабрегас позволиха на "сините" да се приберат от негостоприемните "грънчари" с три точки - противникът по всякакъв начин се опитваше да спре лондончани, но в крайна сметка бе принуден да капитулира.

"Такива победи означават много повече от три точки. За да победиш и вземеш точките, на играчите им е нужно правилен дух и настройка. За да победиш тук, ти наистина трябва да разполагаш с много добър отбор, способен да се адаптира към стила на Стоук. Когато Фил Бърдсли фаулира Еден Азар, аз почувствах, че това е много грубо нарушение, но то остана единствено. Ако реферите решат да не покажат червен картон и загубят контрол върху играта, това е проблем, но съдията запази контрола, а нашата реакция бе добра. В края на краищата това бе честна игра, типична зимна английска игра", заяви Моуриньо.

"Сега трябва да се съсредоточим върху трите мача, които трябва да проведем до края на периода. Ще ние трудно срещу "Големия Сам", но трябва да се справим. Три точки - това е малко преимущество, една малка възглавничка, която ни защитава - ние се връщаме у дома си и сме доволни, че сме го направили", добави португалецът.

 

  Сподели
60