Карагър призова да не се уволняват мениджъри по време на сезона


Н. Гавазов

Карагър призова да не се уволняват мениджъри по време на сезона

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че Висшата Лига трябва да въведе специално правило, което да забранява на клубовете да уволняват мениджърите по време на сезона. Един от главните кандидати за уволнение се смяташе наставникът на Нюкасъл Алън Пардю, но "свраките" стабилизираха представянето си и в момента се намират в горната част на таблицата за класиране.

Според Карагър, примерът с Пардю показва, че клубовете трябва да се доверяват на своите мениджъри и да изчакат с изводите след края на сезона.

"Коледа е много близо, а всичките 20 специалисти, които започнаха работа като мениджъри във Висшата лига, продължават да работят. Ако с тези въпроси се занимавах аз, те щяха да останат на работа до 24 май следващата година, когато завърши първенството. На мен много ми се иска да бъде върнато правилото, забраняващо на клубовете да уволняват мениджъри в хода на кампанията. В края на краищата едно необмислено решение може да доведе до големи последствия", заяви Карагър.

"През тази година намерих за интересно това, че няколко мениджъра, които изглеждаше, че се намират на границата на уволнението, след това поправиха ситуацията. Ярък пример е Алън Пардю. Той промени методите си на работа, но се страхувам, че това ще си остане само единичен случай", добави бившият футболист.

 

  Сподели
247