Хауърд: Роджърс сложи край на кариерата на Миноле в Пуул


Н. Гавазов

Хауърд: Роджърс сложи край на кариерата на Миноле в Пуул

Вратарят на Евертън Тим Хауърд се опасява, че мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е поставил кръст върху кариерата на своя първи номер Симон Миноле. След период от лоши мачове, в които белгийският страж извърши немалко груби грешки, Роджърс извади Миноле от титулярния състав. В последните две срещи на "червените" вратата се защитаваше от Брад Джонс.

Опитният Хауърд се опасява, че опитите на Роджърс да махне Миноле от прицела на общественото внимание само ще навреди на Симон - не е изключено кариерата на белгиеца в Ливършул да е към своя край.

"Съчувствам на Миноле, макар че той е червен. Това е трудно за един вратар. Спомням си израза "извеждам вратаря от центъра на вниманието", но това води само до по-голямо внимание към него. Не съм съгласен с това. Ти трябва да се доверяваш на своя вратар и да разбираш, че има изкачвания и падания, особено в първенство като Висшата лига. Премиършип е бързо първенство, жестоко и трудно за вратарите", заяви Хауърд.

"Съчувствам му, това не е толкова лесно. Става дума за увереност и увереността трябва да я има не само вратарят. Когато вадиш стража от отбора, а след това го връщаш, отборът дали ще е уверен в него? Ще вярва ли отборът на своя вратар? Честно казано, обратният път е труден. Мисля, че когато си изваден, след това няма път назад. Такава е участта на вратарите. Не може да влезеш и да играеш през последните 20-30 минути, давайки импулс на съотборниците си със спечелването на няколко единоборства. В случая с вратарите е всичко или нищо", каза още американецът.

 

  Сподели
106