Карик се надява, че няма постоянно да играе в отбрана


Н. Гавазов

Карик се надява, че няма постоянно да играе в отбрана

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик се надява, че ролята му в отбраната на отбора няма да е за постоянно. Англичанинът помогна на тима си когато имаше нужда, но той преди всичко се вижда в ролята на полузащитник. През сегашния сезон много се изговори за отсъствието на опитен защитник в състава на "червените дяволи". Заради епидемията от травми Луис ван Гаал бе принуден да заложи на 33-годишния Майкъл, който блестящо се справи със задълженията си.

"Наложи се да се нагодя, защото така се развиха обстоятелствата през последните седмици. Може би ситуацията с контузените ще се оправи и нашият състав ще стане по-стабилен и обигран от гледна точка на заеманите позиции. Но трябва да си готов за травмите. С тях много се сблъскахме през сезона, но сега става по-лесно", заяви Карик.

"Смятам себе си за полузащитник и се надявам, че такъв ще остана. Понякога мога да действам като централен защитник, както се получи през последните години, но аз толкова отдавна играя в полузащитата, че не мога да се видя по друг начин, освен в средата на терена", каза още англичанинът.

 

  Сподели
23