Титулярен Ливърпул надви Борнемут за Купата


И. Ангелов

Титулярен Ливърпул надви Борнемут за Купата

Брендан Роджърс показа намеренията си по отношение на Купата на лигата днес, когато със силна постройка успя да победи на гости на Борнемут с 3:1 в четвърт-финалната фаза на турнира. След две попадения на името на Рахим Стърлинг и един на Лазар Маркович мърсисайдци ще играят на полуфинал в Кепитал Уан Къп.

Домакините обаче започнаха много силно днес и изненадаха съперника с няколко добри атаки. Скоро Ливърпул започна да владее и достигна до гол в 20-ата минута, когато Маркович копна добре топката за Хендерсън на втора греда, а той с глава я достави на Стърлинг за завършек от близо - 1:0.

Само 7 минути след това Маркович вкара след една контра по левия фланг чрез Кутиньо, който навлезе към полето, принуди Боруц да спасява, но топката бе парирана към Маркович, който вкара първо попадение за Ливърпул в кариерата си.

В 51-ата минута Стърлинг направи резултата класически след добро извеждащо подаване на Лалана. Младокът имаше работа да върши в наказателното поле, като финтира Елфик и след това стреля в долния ляв ъгъл.

В 57-ата минута Дан Гослинг върна гол за домакините след добра игра на Мат Ричи по крилото, който намери своя колега, той премина през Шкъртел и стреля през Джоунс. В 66-ата минута домакините трябваше да реализират добро положение пред Уилсън, но той се размина с топката. Последва шанс пред Ричи. Ливърпул обаче вече бе спечелил срещата си и задържа резултата.

  Сподели
134