Моуриньо се опитал да попише с Анри


Н. Гавазов

Моуриньо се опитал да попише с Анри

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че навремето се е опитал да привлече нападателя на Арсенал Тиери Анри. 37-годишният французин успя да поиграе за Монако, Ювентус, Барселона и Ню Йорк Ред Булс, но най-добрият отрязък от кариерата си проведе в Арсенал, за който вкара рекордно количество голове - 228.

Тази седмица Анри обяви за край на кариерата си на футболист. Според думите на Жозе, той е хвърлил око на Тиери още много преди французинът да се превърне в звезда.

"Някога в своята кариера аз се опитах да го привлека, това бе когато работех като асистент в Барслеона. Той се намираше в Монако и се отправи към Ювентус. Не ни достигнаха два сантиметра, за да го получим. След това не бе на моя радар, защото идването му в моите отбори бе невъзможно. Можете ли да си представите, че той ще напусне Арсенал и ще дойде в Челси? Аз не", заяви Моуриньо.

"Дали той е един от най-големите футболисти за всички времена? Разбира се. Такива играчи са вечни, особено във Висшата лига, където той се чувстваше значим повече от където и да било другаде. Той нямаше проблеми в Барселона и националния си отбор, но истинският Тиери Анри, играчът, който винаги ще ни липсва - това е футболист, който проведе невероятно сезони и твори невероятна история именно във Висшата лига", добави португалецът.

 

  Сподели
79