Чех: Шлемът спаси Зума


Н. Гавазов

Чех: Шлемът спаси Зума

Вратарят на Челси Петр Чех е на мнение, че шлемът, който носи на главата си е предпазил Курт Зума от сериозна травма на главата във вчерашната среща от Купата на Лигата против Дарби. Докторите на "сините" дълго време се занимаваха с младия французин, който се сблъска с Чех, а след това изведоха Зума с помощта на носилка.

След мача Жозе Моуриньо съобщи, че Зума се е отървал от сериозна травма и се чувства добре. Чех е на мнение, че шлемът е смекчил удара.

"Мисля, че си ударихме главите. Получих сериозен удар в дясната страна, когато избивах топката. Радвах се, че успях да избия топката и гледах на къде полетя тя. След това видях, че Зума лежи на тревата. Бях леко обезпокоен, защото ударът се получи много силен и жесток. Мисля, че му провървя, защото се удари в моя шлем. Открит удар щеше да доведе до по-сериозни проблеми. Мисля, че шлемът спаси както него, така и мен. Шлемът пое част от удара. Такива сблъсъци са непредвидими. Той не бе готов да продължи играта и смяната му бе правилното решение. Надявам се, че всичко с него е наред, иначе много се зарадва, когато разбра, че сме спечелили мача", заяви Чех.

 

  Сподели
100