Роджърс: Преговорите за новия договор не влияят върху играта на Стърлинг


Н. Гавазов

Роджърс: Преговорите за новия договор не влияят върху играта на Стърлинг

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази своята увереност, че крилото Рахим Стърлинг все пак ще подпише нов договор с клуба. Според слуховете, разстроен от отпадането на отбора от Шампионска лига, младият англичанин е отклонил предложението на "червените" за нов контракт. Говори се, че интерес към Рахим проявяват Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Роджърс вярва, че Стърлинг ще остане, както и това, че слуховете не оказват влияние върху представянето на играча.

"Може да се каже, че Стърлинг е талисман на новия Ливърпул и един от творците на последните успехи на отбора. Това е отличен пример за прогреса, който постигнаха младите играчи тук. Клубът е насочен към подписването на новия договор, независимо от всички трудности около това. Рахим обича Ливърпул и е щастлив да бъде тук. Убеден съм, че сделката ще се състои и той ще продължи развитието на своята кариера в нашия отбор", заяви Роджърс.

"Не съм съгласен, че ситуацията оказва влияние върху играта на Стърлинг, той не е такова момче. Той е оставил нещата в ръцете на своя представител и не се меси в процеса", добави специалистът.

"Всичко, което го моля да прави е да се съсредоточи върху играта и тренировките и тогава всичко ще е наред. Смятам, че той ще придобие стабилност в представянето си. Не съм изненадан, че големи клубове са готови да се борят за Рахим. Това е голям талант и на всичкото отгоре е много млад. При това е много зрял човек, така че аз съм напълно спокоен за ситуацията", каза още Роджърс.

 

  Сподели
89