Ерера: Никога не съм участвал в договорени мачове


Н. Гавазов

Ерера: Никога не съм участвал в договорени мачове

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера потвърди, че се намира под подозрение за участие в договорен мач. Както е известно, още в края на месец октомври се разбра, че двубоят между Леванте - Сарагоса от 21 май 2011 година е бил договорен. Сарагоса, в чиито редици се е състезавал Ерера, е трябвало да спечели срещата, която е част от предпоследния кръг на Примера дивисион, за да запази мястото си в елита.

Двубоят завърши при резултат 2:1, а първи подозрения изказа президентът на Депортиво АугустоЛендойрио, чиито тим отпадна в Сегунда. По-нататък разследването започна да разплита престъплението. Един от замесените в срещата се оказа капитанът на Атлетико Мадрид Габи, който призна, че мачът е бил договорен. В началото на миналия месец пък в списъка на заподозрените се появи името и на Андер Ерера.

"Аз съм един от замесените в разследването по делото за участието на Сарагоса, моят бивш клуб, в договорен мач. Под подозрение са общо 41 човека.

Никога не съм участвал и няма да участвам в каквото и да е организиране на договорени мачове. Ако някога бъда призован пред съда, аз с удоволствие ще се явя на заседанието, тъй като съвестта ми е чиста. Обичам футбола и вярвам в честната игра, както на терена, така и извън него", написа Ерера на страницата си във Facebook.

 

  Сподели
51